הכשרת שיש לפסח עם קיטורן

שאלה:

רציתי לשאול, שיש נהגו להכשיר (לפני שמצפים אותו) עם עירוי מים רותחים מכלי ראשון על שיש יבש או עם אבן מלובנת וכו', השאלה היא אם ניתן להשתמש במכשיר קיטורן שבעצם משפריץ קיטור של אדים רותחים בלחץ, אם גרע מעירוי מכלי ראשון?

תשובה:

לכאורה זה יהיה תלוי בשאלה הגדולה של הגעלה באדים, ראה בענין זה כאן לגבי הכשרה במיקרוגל, ולכן לכתחילה אין לסמוך על כך [במיקרוגל סומכים כי אין ברירה אחרת].

מקורות:

ראה כאן.