בדיקת חמץ בארון של בחורה בחדר בסמניר

שאלה:

אני נערת סמינר. האם אני צריכה לנקות את הארון בכיתה או שהוא מוטל על הצוות של הסמינר?

תשובה:

שלום רב,

אם מדובר בארון סגור שרק את משתמש בו, את צריכה לבדוק חמץ שם אם זה מקום שמכניסים בו חמץ. או שאת יכולה למכור את החמץ הנמצא שם במכירת י"ג ואז את פטורה מלבדוק שם חמץ. כך מקובל גם בבחורי ישיבות שיש להם חדר משלהם (למרות שאינו שלהם ואינם שוכרים את זה) שהם בודקים שם חמץ, ראה בספר חוט שני על הלכות פסח בשם הגר"נ קרליץ.