נישוק המזוזה

שאלה:

לכבוד הרבנים הגאונים שליטא האם כאשר עוברים ליד המזוזה יש לנשק אותה או צריך לכוון משהו כי כמדומני שראיתי בסרטון את הגאון הרב חיים קנייבסקי כאשר עבר ליד מזוזה שם עליה את ידו

תשובה:

שלום רב,

לא ראיתי את הסרטון, אבל לא בטוח שנישק את המזזוה, בשו"ע יו"ד סי' רפה כתוב רק להניח את היד על המזוזה ולומר ה' ישמור צאתך וכו'. אנשים מוסיפים גם לנשק את היד מפאת הכבוד אבל לא יודע אם גם הרב קנייבסקי עושה כך.

הצטרף לדיון

תגובה 1