הליכה לבית משפט ללא מתן היתר מבית דין – כאשר קיים חשש הפסד בעבור הזמן

שאלה:

שלום וברכה
לפני שנתיים וחצי עשיתי חוזה לקניית דירה, כיוון שבאותו הזמן מעמד הדירה בטאבו לא אפשר את מכירתה
הסכמנו עם בעלת הדירה שבינתיים נשכור ממנה את הדירה,ושכר הדירה שאנו משלמים מצטרף לסך התשלום על קניית הדירה כלומר שכשנקנה את הדירה נקזז ממחיר הדירה שהוסכם ביננו מראש את שכר הדירה ששילמנו עד ביצוע עסקת קניית הדירה,
את החוזה הזה העלנו על הכתב ושני הצדדים חתמו ..
בנוסף חתמנו גם על חוזה שכירות
לפני שבוע התברר לי ולאשתי שלמעשה
בעלת הדירה מכרה את הדירה לעורך דין מסוים,
חוזה השכירות שלנו תם בחודש אלול
ואני עלולים למצוא את עצמנו ללא מגורים לאחר שהשקיעו רבות בשיפוץ הדירה
שאלתי היא זו:
כיוון שבעלת הדירה היא חילונית וגם חסרת מוסר בסיסי, ובוודאי לא תשמע לדין תורה
האם מותר לי לתבוע אותה בבית משפט
כשתביעה כזו תכלול גם עיקוב תהליך המכירה של הדירה לאותו העורך דין
דבר שנצרך לנו מאוד כיוון שגורם הזמן כאן הוא משמעותי ביותר,וכל יום קובע
או שאני מוכרח קודם לכן לתבוע בבית דין תורני ,וכך לאבד זמן יקר על תביעה שאין לה "שיניים" מצד החוק במדינה
אני מזכיר שמדובר על מצב בו אנחנו עלולים למצוא את עצמנו מגורשים מהדירה עם ילדינו
אודה מאוד על תשובתכם המהירה
כל טוב

תשובה:

שלום וברכה,

לכתחילה אין לפנו לבית משפט אלא בהיתר מבית דין. אמנם כתב בכסף הקדשים שאם ברור שהנתבע לא יסכים להישמע לבית דין, מותר לפנות לבית משפט ללא קבלת היתר מבית דין.

נהוג בבתי הדין שבכל אופו מזמנים את הנתבע לבית דין, ואם מסרב נותנים היתר. אמנם כאשר קיים חשש שעיכוב הזמן יהיה לרעת התובע, יש להקל לפנות לבית משפט מיד.

אמנם אחר פתיחת תיק בבית משפט רצוי להודיע לתובע כי אתה מסכים להתדיין בבית דין בחתימת שטר בוררות. ואם הנתבע יסרב תוכל להמשיך את הליך התביעה בבית דין.

הרבה הצלחה ובשורות טובות.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן כו. ובכסף הקדשים שם.

הצטרף לדיון

תגובה 1