תפילה לנשים

שאלה:

לכבוד הרבנים הגאונים שליטא רציתי לדעת כמה תפילות מחויבת אשה ספרדיה או אשכנזיה ביום ואם היא מחויבת רק בחלק אז איזה תפילה כדאי להמליץ לה שחרית מנחה או ערבית זכו למצוות

תשובה:

שלום וברכה

אשה אשכנזיה חייבת שתי תפילות ביום שחרית ומנחה, ראה משנה ברורה בסי' קו. למנהג בני ספרד היא חייבת תפילה אחת, כמובן יש להעדיף לכתחילה שחרית, להתחיל את היום כמו שצריך, אם זה לא אפשרי תאמר לפחות ברכות השחר ופרשה ראשונה של שמע, ותתפלל מנחה.

העיקר לשנן באוזניה שהתפילה היא זכות עצומה ולא חובה שמנסים להפטר ממנה חלילה….