לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

סיום מסכת ליארצייט או תענית בכורות

שאלה:

שלום הרב. היארצייט של סבתא שלי הוא בי"ג ניסן ואני מתכנן לעשות סיום מסכת. השאלה היא האם עדיף לדחות אותו למחרת לתענית בכורות כדי להתיר לאנשים לאכול או כבוד המת עדיף ולקיים את הסיום כל שנה בי"ג? תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם יש אנשים אחרים שעושים סיום מסכת ביום י"ד ניסן ולא חייבים אותך, תעשה ביום היארצייט, ואם חסרים אנשים שמסיימים ויש בכך זיכוי הרבים, שיש שיקלו לאכול בלי סיום או יצטערו בצער התענית – יהיה זה לעילוי נשמתה לזכות את הרבים למחרת, וביום היארצייט כמובן בלי קשר לכך תלמדו משניות.

בשורות טובות.