מכירת חמץ – ייחוד מקום

שאלה:

שלום וברכה. על פי מ״ב מי שמוכר חמץ לגוי צריך למכור גם את החדר שבו נמצא חמץ. היום שמוכרים חמץ שנמצא בארון מסוים או במדף אחד במקרר, על סמך מה מוכרים בצורה כזאת? ויותר מזה בשטר מכירה מופיע נוסח ׳בכל מקום שיש שם חמץ שלי׳. איך חלה המכירה בזה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

יש בעצם שני ענינים במכירת המקום: ענין אחד הוא כדי לעשות מחיצה בפני החמץ, ובזה כאשר לא ניתן לסגור חדר סומכים בשעת הדחק על מחיצת ארון וציון ברור על הארון שכאן יש חמץ. אבל אין ספק שאם מוכרים בבית חמץ ממש יש יותר להקפיד על כך במידת האפשר. ענין שני כדי לעשות קנין חצר, ובזה למעשה סומכים על קנין אגב, כלומר מקנים לגוי אמה על אמה בבית, ואגב זה את כל החמץ שבבית.

ערב טוב.