לתרומות לחץ כאן

בצל בשרי במחבת חלבית

שאלה:

שלום וברכה. בצל נחתך בסכין בשרית, לאחר מכן טוגן עם שמן וביצה בתוך מחבת חלבית ועורבב בתוך המחבת עם מזלג בשרי. בגלל שמדובר על דבר חריף אז לא משנה אם הכלים בני יומם או לא נכון? אם כן משנה, המחבת בת יומה והסכין והמזלג לא בני יומם. המזלג והמחבת צריכים הכשרה? איך מכשירים? אני אשכנזי תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

המזלג והמחבת טעונים הכשרה, המזלג זה לא בעיה להכשיר, עושים הגעלה, לגבי המחבת זו בעיה, משום שהגעלת כלים מחייבת נקיון מוחלט של הכלי, מה שלא מתאפשר כמעט במחבת, אם אתם ספרדים יש להקל יותר כיון שהסכין לא היתה בת יומה וכידוע הכרעת הגר"ע יוסף היתה על פי הסתירה שיש בענין זה בשו"ע בסי' צה שבאינו בן יומו יש להקל. תעשה לה ליבון באש של הכיריים משני הצדדים אחרי נקיון מוחלט והשהייה 24 שעות וזה בסדר, לאשכנזים יש להחמיר יותר.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל