קילוף ביצה בשבת

שאלה:

בס"ד שלום רב הביצה בקערת ליל הסדר , חובה שתהיה בקליפתה או שאפשר לפני כניסת החג לקלף ושתהיה ביצה קשה מקולפת בקערה ? העניין הוא שאני נוהגת שלא לקלף ביצים בשבת קודש . ועוד דבר, בגלל שביצה מקופלת שעבר עליה הלילה נאסרה לאכילה , ואני לא רוצה לקלף בשבת , ואי אפשר להשתמש במיונז כי זה קטניות , אין לי אפשרות לאכול את הביצים בשבת כי אין לי במה למרוח אותן. אם אשים מעט שמן מהמחבת לאחקי טיגון בעוף זה בסדר ? או אפשר גם לבקש מאימי שתקלף בשבילי את הביצה בשבת בבוקר ? תודה

תשובה:

שלום וברכה

אין כל בעיה לקלף את הביצה בשבת בסמוך לסעודה, ואין טעם למנהג האוסר זאת. מותר גם לאמך לקלף בשבילך, כאמור, בתוך חצי שעה לארוחה.