אשה באכילת בשר ביום טוב

שאלה:

בס"ד שלום רב האם מותר לי (אשה) לקיים את סעודות השבת קודש וחג הפסח (חג ראשון ושביעי) באכילת עוף , ללא בשר בקר ? יש לציין שאני מאוד לא אוהבת בשר בקר וקשה למצוא גם בשר איכותי בכשרות המתאימה לי. בנוסף , שוקולד מריר של המותג "טעמן" שהוא כשר לפסח פרווה. מותר לאוכלו אחרי בשר ללא חשש למרות שכתוב שהוא מיוצר על קו חלבי שהוכשר לפרווה ? תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

שני הדברים אפשריים בהחלט. עיקר שמחה לנשים בבגדים ודי בעוף, וכן שוקולד מריר שיוצר על קו בשרי אם הוא בכשרות מהודרת אינו נחשב חלבי, זה רק מידע לאלרגנים.