חתן בן חו"ל העומד להשתקע בארץ – יום טוב שני

שאלה:

בחור חתן מחו"ל הלומד בארץ שנתיים, שהשתדך השנה בחורף עם נערה מהארץ, ושחתונתו תיערך באלול השנה בארץ, וסוכם שיגורו בארץ. האם בפסח הקרוב עליו עדיין לנצור יו"ט שני, או שמא עליו לנהוג כבן א"י גמור, אף ללא התרת נדרים? בברכת חג פסח כשר ושמח.

תשובה:

שלום וברכה

אם נישואיו יתקיימו בארץ ישראל וישאר לגור בארץ ישראל, דינו כבן ארץ ישראל ואינו חייב ביום טוב שני.

מקורות:

ראה יום טוב שני כהלכתו פרק ז סעי' ח על פי הוראת בעל האגרות משה.