שילוח הקן – מתי?

שאלה:

במצות שילוח הקן, האם ניתן לשלוח את האם ברגע הראשון שיש ביצים, או חשוב לחכות עד גודל מסויים של הביצים (שיהיו ראויות לאכילה, או לאפרוח)

תשובה:

שלום וברכה

אדרבה כדאי לעשות זאת מיד, כי אחר כך כאשר הביצים מתחילות להתרקם ניתן לקיים את המצוה רק כאשר יש עוף אחר שניתן להושיב עליהן שידגור או לחכות שקודם יהיה אפרוח. לכן הזמן המהודר הוא מיד בתוך יומים שלושה להטלה.