מכירת חמץ לגויה הנשואה ליהודי

שאלה:

בסד יהודי הנשוי לגויה( לצערנו) האם מותר למכור לה חמץ ? ( היא נוהגת כגויה לכל דבר והוא כמנהג ישראל) ב. החמץ שברשותה אחרי הפסח מותר בהנאה כחמץ נוכרי שעבר עליו הפסח ? או לפי מה שקנתה אישה קנה בעלה ואסור בהנאה כחמץ של ישראל?

תשובה:

שלום וברכה,

ברור הדבר שאין כאן את המושג של מה שקנתה אשה קנה בעלה, שהרי הם לא נשואים… אין מושג שיהודי נשוי לגוי, זה חסר תוקף הלכתי… ממילא אפשר למכור לה את החמץ. אם יש ביניהם הסכם שנעשה בו קנין שכל הנכסים שלהם משותפים [אינני מאמין שקיים כזה הסכם], אזי זו אכן בעיה.

בשורות טובות