להביא עדים גויים על הפסד העסקה – כאשר חתמו על התר עסקא ברית פנחס

שאלה:

בס"ד

שלום וברכה,

כמה שאלות טכניות בעניין התר עסקא ברית פנחס.

א. האם במידה ואדם הפסיד הכסף במדינה זרה שרובה גויים, האם יוכל להביא כעדים גויים מקומיים, בכדי לפטור את עצמו מתשלום ?

ב. במידה ואדם עבר תרמית בעסקא בחו"ל האם הוא יכול להביא כעד את החוקר בתנחנת המשטרה שם מסר עדותו, וכן את העו"ד שלו, ובכללי עדים שלא ראו ממש את מעשה התרמית רק שמעו את הדבר מזה שעבר את התרמית.

תודה מראש, אודה מאד על תשובה עם מקורות

בברכה דניאל אדרי

תשובה:

שלום וברכה,

בהיתר עסקה ברית פנחס מותנה שהפטור על הקרן היה על ידי עדים כשרים ונאמנים בדיני ישראל. ולכן לא יוכל הנפסד להביא עדים על הפסד הקרן עדים גויים.  לגבי הפסד על הרווחים יוכל להיפטר בשבועה חמורה ובצירוף מסמכים מאושרים. או עדים כשרים לפי הלכה. עוד מותנה בזה שרישומים ודוחו"ת מאושרים לא יועילו להוכחת של ההפסד על הרווחים.

ולכן לא יעזור עדות במשטרה או להביא עו"ד, ולא עדים גויים, לא על הקרן ולא על הרווח, היות ואינם עדים כשרים מהתורה כלל.

בהצלחה.