באיזה אופן לתבוע

שאלה:

שלום

אני מעוניין לדעת כיצד אני תובע אדם חובש כיפה , בעל חברה בע"מ שנתתי בו אמון בעניין סחורה , והוא , לטענתי , גזל אותה ממני , ויש לי הוכחות , ולמרות זאת הוא מכחיש שיש אצלו סחורה שלי.
האם עלי לתבוע אותו בדין אזרחי או בבית דין רבני ,?
מה התהליך באם התביעה היא באמצעות בית הדין הרבני ?

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

יש לתבוע בבית דין רבני באזור מגורך. אסור לתבוע בערכאות, והתובע בערכאות מרים יד בתורת משה.

עליך ללכת לבית הדין הרבני ולפתוח תיק לתביעה, הם יזמינו אותו לדיון, וישמעו את הצדדים וידונו בדברים.

זכותו של הנתבע להחליט איזה בית דין לבחור, אבל אם יסרב שלא לדון בבית דין כלל, יתנו לך היתר לתובעו בערכאות.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על תשובת הרב.

    האם אני יכול מראש לשאול את הנתבע , האם הוא יהיה מוכן להגיע לבוררות בבית הדין הרבני או שאני חייב להתחיל את התהליך בפתיחת התיק , אגרות וריצות (למרות שייתכן שבסופו של דבר , מלכתחילה הוא יתנגד לעניין) ?

  2. שלום, כאשר הנתבע אומר לתובע שאינו רוצה לדון בבית דין, עדיין לא מתיר לו ללכת לערכאות. צריך שהנתבע יסרב לבית דין. יש אפשרות לבקש ממזכיר בית הדין שיתקשר אליו לשאול אותו האם מעוניין לדון בבית דין, ואם הלה יסרב יהיה מותר לו לתבוע בערכאות.