מעשר כספים ממילגת בת שירות

שאלה:

שלום. אני בת שירות ומקבלת בכל חודש כ800 שקלים לכל הצרכים שלי. רציתי לשאול אם אני צריכה לתת מעשר מסכום זה?

תשובה:

שלום וברכה

אם בעצם את מקבלת את כל צרכיך מההורים והכסף הזה הוא סוג של בונוס מבחינך, ודאי יש להפריש ממנו מעשר, אבל אם צריכה לכלכל את עצמך במידה מסויימת בסכום הזה, נניח ארוחות פה ושם כשאת בשירות, או בגדים וכו' וההכנסה מצמצמת ודחוקה, אין צורך להפריש.

בהצלחה רבה ושבוע טוב.

מקורות:

הרחבה על כך ראה כאן.