אזכרה של אמא.

שאלה:

אמא שלי נפטרה בתאריך יד ניסן (ערב פסח)לפני 4 שנים. רוצה לדעת אם אני יכולה לעלות לקבר שבוע לפני התאריך . בתודה וברכה רוזה

תשובה:

שלום וברכה

עדיף לעלות יום אחד קודם, כיון שיש דעות שתוך שלושה ימים עדיין יש שייכות ליום הפטירה, וזו זכות לנפטר שעולים לקברו ביום הפטירה, ולכן למרות שקשה בערב פסח עצמו, אבל אם אפשר יום יומים קודם זה עדיף, אם אין אפשרות גם שבוע קודם יועיל, העיקר לזכור שילמדו משניות לזכרה ביום הפטירה ויקבלו קבלות טובות לעילוי נשמתה.

בשורות טובות.