יחסים בין אשתו השניה של אבינו לבינינו

שאלה:

שלום הרב. אשמח לשמוע את התייחסות הרב.
אנחנו ארבעה ילדים ואמנו נפטרה .
לפני שנתיים, אבא שלנו התחתן בנישואין שניים.
ישנה תחושה כואבת לכל האחים שהיא מנכסת רק לעצמה את אבא שלנו. וגורמת לו לחשוב שזה או היא או אנחנו.
רציתי לדעת למי אבא שלי מחוייב יותר קודם כל. לנו או לה?
האם יש התייחסות הלכתית בנושא? או הגיון תורני?
תודה!

תשובה:

שלום רב,

בהחלט יש היגיון תורני בנושא. אבל בדיוק להיפך מהמחשבות שלך. האב אינו חייב לכבד את ילדיו, ואילו ילדיו חייבים לכבדו. כלומר, האב רוצה להתחתן איתה וגם שהגברת תרגיש טוב, אז אתם חייבים לכבד את רצונו. מעבר לכך, שווה בנפשך, אילו אביך או אמך "לא היו מסתדרים" מכל סיבה שהיא עם אשתך? כיצד הבן היה צריך לנהוג, לכבד את רעייתו או את הוריו? (בנושאים שאינם שייכים ישירות אליהם). התשובה היא ברורה. אז על אחת כמה וכמה במקרה של ילדים כלפי הוריהם.

אבל חושבני שכדאי להוסיף עוד נקודה. אני לא מכיר אותכם, את האבא, ואת האישה החדשה. אבל מאד יכול להיות שהתחושה שלכם מגיעה באופן מוצדק שאכן כך היא מרגישה. אבל אולי גם אצלה ישנה תחושה כזו ולכן היא פועלת באופן יזום או אפילו בלא משים כדי שהמצב יהיה להיפך – לטובתה?! כלומר, עצם העובדה שאתם נותנים תחושה כזו גורמת לאיזה מלחמה סמויה שאתם בלי לרצות שותפים בה. ומאחר שיש לכם תחושה כזו, אני לא מאמין שאתם מצליחים לכבוש אותה בלי שהיא תשים לב. חשבו על הדברים, ובס"ה אתם צריכים להרגיש שאם לאבא שלכם את זה, זה אמור להיות טוב לכולם. נכון. זה לא אמא, זה לא אמא שלכם. אבל בנסיבות שנוצרו, קבלו אותה באהבה, רק תרוויחו מזה.

הרבה הצלחה ושבת שלום