חלות שנדבקו בתנור – אם כשר ללחם משנה

שאלה:

בס"ד
שלום רב
אימי קנתה בשבילי חלות הבוקר, והחלות שלמות במובן שאף אחד לא אכל מהם ולא חתך אבל בגלל שנאפו במאפייה ונדבקו זו לזו בתבנית יצא שהם קטועות מכל צד במידה שמצד אחד נראות שלמות אך ניכר שהופרדו מהחלות האחרות .
מה ניתן לעשות ? אפשר בכל זאת לבצוע עליהן בשלושת הסעודות בשבת קודש ?
תודה מראש.
שבת שלום.

תשובה:

שלום וברכה

חסרון קל כזה שניכר שהוא מחמת הדיבוק בתנור – אינו פוגם.

לא לשכוח להודות לאמא מאוד, ולומר לה שהרב מאתר דין מאוד מעריך את טירחתה ואיך שהיא באה לקראתך יפה בכל המובנים! אשמח אם תשמע את הערכתי.

שבת שלום.

מקורות:

חלקת יעקב או”ח סי’ צג, שמירת שבת כהלכתה פרק נה הערה כד. וע”ע מחצית השקל בתחילת סי’ רעד.