הזמנת מוצרים באינטרנט – שבת

שאלה:

שלום וברכה רציתי בבקשה לדעת האם מותר להזמין מוצרים דאך אתרי אינטרנט מחול כגון אמזון למרות שהמשלוח והחיוב עלולים חלילה להתבצע בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שאתה לא מתנה עם המוכר לעשות זאת בשבת, זה נחשב כמו כל מלאכת קבלנות שיש לך מול גוי, שכיון שהוא לא חייב לעשותה בשבת, גם אם יעשה זאת "אדעתא דנפשיה קעביד", כלומר הוא עושה זאת לצורך עצמו ולנוחותו האישית ולא בשבילך, ואין בזה איסור. ראה שו"ע סי' רמד פרטי הדינים בזה.