גוונים ביהדות

שאלה:

רציתי לשאול את כבוד הרב לגבי העניין הזה שכל מיני אנשי ברסלב למיניהם אומרים לגבי הרב ארוש שהוא לא רב ואסור לשמוע אותו ואני די מבולבל איך יכול להיות נולדתי למשפחה חילונית וחזרתי בתשובה רוצה לשאול את כבוד הרב מה דעתו על הרב ארוש על ספריו וכן מה דעת גדולי הדור עליו תודה מראש

תשובה:

אינני מכיר את הרב ארוש באופן אישי, אני מניח שהוא יהודי ירא שמים ואפשר בהחלט להתחזק מספריו, ברור שיש רבנים תלמידי חכמים גדולים חשובים הבקיאים בש"ס ופוסקים יותר ממנו, ובכל הנוגע להנהגת הציבור או לשאלות הלכתיות יש תלמידי חכמים גדולים יותר, אבל זה לא אומר שאין הרבה מאוד מה ללמוד ממנו! קח לך את הכלל שאמרו חכמים מכל מלמדי השכלתי, מי שמחזק לעבודת ה' אפשר לקבל ממנו את דברי החיזוק, העיקר לזכור תמיד שכל הצורה וההנהגה תמיד נעשה כמו גדולי הדור, אין צורך לנהוג בצורה חריגה ומשונה, אלא כמו התלמידי חכמים הותיקים שנטועים בהיכל ה' מינקותם ולמדו והתחכמו מגדולי הדור.

שבת שלום.