שימוש בתנור לבשרי וחלבי

שאלה:

שלום רב השכרתי דירה לזוג חרדי מבני עדות המזרח. התברר לי שהם השתמשו בתנור גם לחלבי וגם לבשרי [בהפרש מעת לעת]. מה ניתן לעשות כזאת כדי להכשיר? האם צריך להודיע לשוכרים שבאים אחריהם? תודה

תשובה:

שלום וברכה

יש לנקות את התנור היטב, למתין 24 שעות ללא שימוש, ואז להפעיל על חומו המירבי חצי שעה ריק, ואז אין צורך לספר שום דבר והכל בסדר גמור. לגבי התבניות, אם לא נהגו בהן כהלכה ויש חשש שהכניסו מלוכלך בסשר יחד עם חלב זו כבר בעיה, אבל נשמע שלא עשו כך.