מכר חפץ מדגם פשוט ונמצא דגם יקר

שאלה:

הרב ישלי שאלה סתם עם עכשיו מישו קנה אוטו ויש כמה דגמים יש דגם פשוט ויש דגם מפואר והבן אדם אמר בקניה שהאוטו זה הדגם הפשוט ואחרי שקניתי גילתי שזה המפואר לא צריך להגיד לבן אדם?

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר יש הבדל בין הדגמים, והמוכר מכר את המקח בתור דגם פשוט, והתגלה שהדגם היו מפואר, נחשב שהמוכר התאנה, וחייב הקונה להודיע למוכר על טעותו, למרות שהחפץ הינו אותו סוג של חפץ, אבל הדגם הוא טוב ויקר יותר חייבים להודיע על הטעות. כמבואר בשולחן ערוך (חו"מ סימן רלג סעיף א): "אבל אם מכר לו חטים יפות ונמצאו רעות, לוקח יכול לחזור בו אפילו לא נתאנה בסכום, והמוכר אינו יכול לחזור בו אפילו הוקרו. ואם מכר לו רעות ונמצאו יפות, אפילו לא נתאנה בסכום, מוכר יכול לחזור בו והלוקח אינו יכול לחזור אפילו אם הוזלו".

בהצלחה.