לדרוש ימי מחלה מחמת עומס עבודה בבית

שאלה:

האם ניתן לקחת ימי מחלה מהעבודה (מעבר למה שהחוק נותן עבור לידה) בעקבות לידה בניתוח של האישה, וכתוצאה מכך יש עומס על הבעל בניהול הבית, והוא צריך מנוחה פיזית, מנטלית, כלומר שהחופש מחלה יהיה עבור הבעל

תשובה:

שלום וברכה,

אני מבין משאלתך שאתה רוצה לקחת חופש ומעוניין לרשום את החופשה על שם ימי מחלה.

החוק מגדיר מחלה: אי כושרו הזמני או הקבוע של העובד לבצע את עבודתו, הנובע על פי ממצאים רפואיים "ממצב בריאותי לקוי". ולכן לא ניתן לדרוש ימי מחלה מחמת עומס עבודה בבית. ואסור לשנות כדי לקבל שכר. ובפתחי חושן התריע בפרצה שאנשים מתירים לעצמם לקחת חופשה ולביים ימי מחלה שלא היו. ויש בזה איסור גזל.

בהצלחה.

מקורות:

חוקי דמי מחלה הובא בספר משפט הפועלים חלק הנספחים נספח 6.