פסח שחל בשבת – יום טוב שני יקנה"ז

שאלה:

בסד שלום הרב, 1)פסח יוצא בשבת אילו הלכות חשוב לדעת ספציפית למקרה זה? 2) בחוץ לארץ עושים יומיים כך שגם במוצש עושים ליל הסדר? איך מסתדרים מבחינת הבדלה, סעודה שלישית ועוד…

תשובה:

שלום וברכה

אין הרבה הלכות בענין פסח שחל בשבת מעבר לעובדה שזו פשוט שבת, ויש להזכיר זאת בקידוש ובתפילות, כמו כן הובא בפוסקים שגם מי שנוהג לפורר את החזרת – חריין ביום טוב סמוך לסדר ממש כדי שלא תפוג חריפותו, בשבת כמובן זה אסור, כך גם לגבי הנושא של הלישה והגיבול של החרוסת יש להכינה מבעוד יום. כך גם לגבי הכנת המי מלח שיש לעשות זאת מבעוד יום ולא בשבת.

בנוגע לקידוש הבדלה בליל יום טוב שני, עושים ראשי תיבות יקנה”ז – יין [הגפן], קידוש [ברכת היום – אשר בחר], נר [מאורי האש], הבדלה [ברכת ההבדלה – מקודש לקודש], זמן [ברכת שהחיינו]. כמובן יש להגיד מתוך מחזור או סידור כדי לדעת את הנוסח המדוייק.

סעודה שלישית יש לקיים לפני שעה עשירית.

חג שמח ותזכו להרבות בהפצת הקדושה במקומכם, ירבה ה' גבולכם בתלמידים!