עניית אמן בקדיש – ואמרו אמן חלק מהקדיש?

שאלה:

שלום.האם ענית אמן רק לאחר שהשץ סיים ואמרו אמן או ואמרו אמן זו הודעה ולמעשה החיוב כבר התחיל כשסיים דאמירן בעלמא.בתודה חנוך

תשובה:

שלום וברכה

ראה משנה ברורה סי’ קכד ס”ק לה שאכן יש לענות בתוך כדי דיבור לברכה עצמה, ולכן אם החזן מאריך בואמרו אמן יש לענות לפני שסיים, והובאו דבריו בזה בשו”ת תשובות והנהגות ח”א סי’ צא, והעיר שהציבור לא מקפידים על כך, ויש להזהר.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לא הבנתי.השץ אמר דאמירן בעלמא-האם אפשר כבר לענות אמן?נקודת השאלה-הצבור ישיר עם השץ את המילים ואמרו אמן ולא נשמע אותן מהשץ עצמו.בתודה על ההבהרה

  2. הציבור לא יכול לשיר עם החזן מילים אלו כי אז בעצם הציבור לא עונה על הקדיש אלא מצטרף לבקשת הש"ץ שיענו אמן… לכן יש לנהוג כמנהג ישראל להמתין ולענות ובלבד שהש"ץ לא מסלסל במילים אלו שאז זה כבר יותר מכדי דיבור.

  3. המציאות אצלנו ובעוד הרבה בתי כנסת שכן שרים.וזה מביא אותי להתלבטות מתי עונים אמן ויוצאים ידי חובה.תודה על ההבנה למצב שאני נקלע אליו.