ייעוץ

שאלה:

לכבוד הרב שלום וברכה! 1) אני לומד בישיבה, לצערי יש לי פגישה שבועית עם רופא שאני מוכרח ללכת אליו לבריאותי. זה לא על חשבון הסדרים אלא על חשבון מנחה. אם אתפלל במנין זה יהיה על חשבון הסדר וצר לי על ביטול התורה שלי ושל החברותא. האם אוכל להתפלל ביום זה באופן קבוע ביחיד כאשר מנחה יקח בערך 25 חמי שעה מהסדר? השיקול שלי כי צר לי על הפסד תפילה במניין שמעלתה גדולה. מצד שני אני ממש לא רוצה לבטל תורה 2. אדם בבית הכנסת חילק לאנשים מסכתות לעילוי נשמת. הוא פשוט ממש התעקש שכל אחד יקח ונתן לי ליד. לא התנגדתי כי הוא העמיד כל אחד בצצב חא נעים. ניגש איו ליד אנשים הושיט לו מסכת וביקש שילמד. קיבלתי ואמרתי בלי נדר. כמובן אני מבין לליבו של האיש, ובלנ"ד אשתדל ללמוד אך האם זה נחשב חיוב עלי? 3. אני בפנימיה והיה לנו חבור'ה בחדר בלילה ובטעות בלהט הדיון צעקתי והערתי אנשים. כיצד ניתן לכפר על כך?

תשובה:

שלום וברכה

1. כדאי להתייעץ בענין עם המשגיח, לטעמי עדיף מנחה במנין, אבל תתייעץ.

2. לקחת בלי נדר אז זה בלי נדר, אבל למה לא ללמוד זה חסד גדול לעילוי נשמת הנפטר.

3. תבקש מהם סליחה, ציערת אדם תפייס…

יום נעים ורפואה שלמה.