חתן אבל לאחר שבעה

שאלה:

שלום,שאלתי: חתן שלפני מס' ימים בודדים,התאבל על פטירת אמו…האם קיים אופן,אשר בו רשאי הוא,לקבל התר רבני/הלכתי בכתב או בע"פ,ע"י נוסח אמירה מסויים (הנשמע מגוחך לטעמי,מכל בחינה!),שבו הרב כביכול "פוטר" את החתן הנ"ל משנת אבלותו,באופן זמני או שלא באופן זמני,ובכך מתיר לחתן לצהול לשיר ולרקוד,ברינה ושמחה רגילה לחלוטין-ביום חופתו? הייתכן שיש בדבר,צד בהלכה היהודית?! או שמא מדובר במעשה של ליצנות ורשעות,רחמנא ליצלן…??

תשובה:

שלום וברכה

אין מושג של כתב רבני שפוטר מאבלות, בכלל הרבנים לא יכולים לעשות מה שהם רוצים עם התורה, זה תופעה שקיימת רק באיסלם, התורה שלנו היא אלוקית, אבל חתן ביום חופתו אחרי השבעה אכן יכול לצהול ולשמוח ולרקוד ולשיר הכל כרגיל! כך היא ההלכה גם בלי פאתווה רבנית שפוטרת אותו מהאבלות. שמחת החתונה דוחה את האבל עבור החתן.

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. החופה אף פעם לא בתוך השבעה, כיון שאסור להתחתן באמצע השבעה, בתוך השלושים שמותר למי שלא קיים עדיין פריה ורביה כאמור הכל מותר, ראה שו"ת חתם סופר יו"ד סי' שמח, אמרי ברוך יו"ד סי' שצב, שבט הלוי יו"ד סי' ריג, והובאו בפני ברוך סימן לב.