ברכה על גרנולה

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב, שאלתי היא בענין ברכות, ברשותי גרנולה של חברת b&d מצויין ברכיבים שיש בה 64% דגנים מלאים הכוללים- שיבולת שועל, חיטה תפוחה, ואורז מלא תפוח, מבירור עם החברה נאמר לי כי בתהליך ההכנה השיבולת שועל עוברת הרטבה בסירופ ואח"כ קלייה בתנור. מה ברכתו של מאכל זה? תודה רבה ופסח כשר ושמח

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני הברכה על גרנולה היא אדמה, כיון שזה נאפה כך בתנור באופן יבש ולא נדבק מחמת בישול במים וכדומה.

מקורות:

ראה עוד כאן בענין זה.