צפיה חוקית בלי הנאה בשביל צפיה לא חוקית עם הנאה

שאלה:

הרב, אפשר לצפות בסרט או להקשיב לשיר בדרך שזה נותן לבעלים כסף (יוטיוב, נספליקס וכו') אבל לא להנות (כלומר להדליק את הסרט ולצאת מהחדר ודברים כאלה). ומכייון שהם הרויחו כסף ואני בכלל לא נהנתי, אז אני יוכל לראות סרט או להקשיב לשיר בצורה פיראטית? האם זה נקרא ששילמתי?

תשובה:

שלום וברכה,

שימוש לא חוקי נחשב להפרת זכויות. ולכן כדי להשתמש בתכנים שמוגנים בזכויות יוצרים צריך לשלם לרכוש את התוכנה, ואחר ששילם על התוכנה יוכל להעתיק את התוכנה. אבל סתם הנאה ממונית שנותן לבעלים, ולא מכסה את סכום הרכישה לא ניתן להתיר.

חשוב לציין שעל שמיעת שירים אין זכויות יוצרים ומותר להעתיקם כאשר העתקה נעשית לצורך אישי.

בהצלחה.