צינור של רכוש המשותף שהתפוצץ

שאלה:

בניין שיש בו 10 דירות 5 מכל צד ויש צינור בצד ויש 2 צינורות בגג הבניין שמנקזים את המים המצטברים בגג הבניין ומעבירים לקרקע הבניין אחד מב' הצינורות ארע בו נזילה בקומה ב' אשר גורם רטיבות לקומה א'. האם קומה ב' אחראי לתקן את הנזילה כיוון שהתקלה ארעה בשטח שלו או כיון שזה צינור משותף של כל הצד צריך כל הצד להשתתף בהוצאות.

תשובה:

שלום וברכה,

כל קלקול שנעשה ברכוש המשותף, מוטל על כל בעלי הנכס לתקן. כדין ממונו של אדם שמזיק שעליו לתקן שלא יזיק. ולכן צינור ברכוש המשותף שהתפוצץ וגורם נזק לאחד השכנים כל השכנים – גם השכנים שגרים בצד השני של הבניין – צריכים להשתתף בהוצאות התיקון, כדי שרכושם לא יזיק.

בהצלחה.