עליה לקבר בשנה מעוברת

שאלה:

שלום, אבי נפטר ביום ט' באב תשע"ח. השנה היא שנה מעוברת. מתי מקיימים אזכרה? תודה

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה מנהג בני עדות המזרח ורבים מבני אשכנז לעלות לקבר ב12 חודש, ולא ביום השנה לפטירה, כיון שהשנה מעוברת, כמובן רק בשנה הראשונה [ראה ס' פני ברוך שכך הוא עיקר המנהג גם לבני אשכנז, אולם רבים מבני אשכנז נוהגים לעלות ב13 חודש יום השנה, כמובן כאשר זה תשעה באב זה לא מתאפשר ולא ניתן לומר את פרקי התהילים, ולכן מקדימים או מאחרים יום אחד. מלבד זאת נהגו רבים מבני ספרד לעלות גם ב11 חודש שזה ט' בסיון, והמחמירים עולים גם ב13 חודש כמובא ברב פעלים ח"ד סי' מא, אבל כאמור העיקר ב12 חודש.

בשורות טובות.