טעות הגוי בחנות הישראל

שאלה:

קניתי בחנות של יהודי ושילמתי לקופאית גויה שטר של 100 .קיבלתי חזרה עודף וגם את השטר של ה100 איתו שילמתי חזרתי לחנות לאחר זמן (חנות חדשה קצת בלגן ) ואמרו שאינם יודעים אם חסר להם שטר של 100 ש"ח באותו יום לא ידוע לי אם ניכו את הסכום ממשכורתה של העובדת האם עלי להחזיר 100 ש"ח אם כן למי עלי להחזירו לעובדת או להנהלת החנות (גם הם ערבים כנראה אך הבעלים יהודי ) תודה

תשובה:

שלום וברכה,

עליך להודיע לאחראי בחנות שהיה לך טעות בעודף וקיבלת יותר. יש לציין את יום התאריך ואת הסכום של הטעות. אם ידרשו ממך את הכסף חזרה עליך להשיב להם. ואם לא ידרשו, יתכן והורידו מהמשכורת של העובדת הגויה, ואין עליך חובת השבה לגוי. כדין של גוי שמותרת.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ ריש סימן שמח.