עבודה בחול המועד כדי לרצות את המעסיק

שאלה:

שלום רב
התחלתי עבודה בשמרה זמנית בטבע. אני שוקלת לעבוד יומיים בחול המועד. עבודה משרדית. לא צברתי מספיק ימי חופש מה שיכול לגרום לכך שלא אוכל להיות עם הילדים בחופש בקיץ. בנוסף אני מאד רוצה להישאר במקום עבודה כקבועה והם מצפים שאגיע. יש לי כמובן משימות להשלים. אשמח לדעת אם מותר לי לעבוד. בעלי יתחיל עבודה חדשה בעוד שבוע. גם לו מצפים שיעבוד חול המועד. האם מותר? תודה

תשובה:

שלום רב,

עבודה בחול המועד אסורה. למעט צורך המועד או דבר האבד. כלומר, אם אכן מדובר על דבר האבד כגון שהדבר יכול להשפיע על המעסיק אם לקבל אותך כקבועה בעבודה או לא, אז מותר. אבל אם את יכולה לומר לו שבחול המועד את לא יכולה לעבוד והוא יקבל את זה בהבנה, אין זה דבר האבד, גם אם התוצאה היא שימי העבודה הללו לא ישולמו לך. כך גם לגבי העבודה החדשה של בעלך, אם הוא יכול לומר להם שבחול המועד הוא לא עובד וזה תקבל בהבנה, ודאי שאסור לו לעבוד בחוה"מ.

שיהיה הרבה הצלחה