שלושה שותפים שקנו מקרר והאחד רוצה לחלוק

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב
בעבודה רכשנו ביחד 3 חברים מקרר
מסיבות כול שהם איני מעוניין להשתמש במקרר יותר ורוצה את החלק ששלמתי בחזרה
האם אוכל לדרוש על פי ההלכה את הכסף ששילמתי ?
אודה לתשובה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה

המקרר נקנה בשותפות, ולא ניתן לפרק את השותפות אלא בהסכמת כולם. ולכן לא ניתן לחייב אותם לשלם על החלק שלך, כיון שהם יכולים לומר לך בוא אתה ותשתמש יחד איתנו במקרר. במקרה והם ייקחו את המקרר לביתם או למקום אחר, ניתן לחייב אותם שישלמו לך את החלק שלך. כמו כן אתה יכול למכור את החלק שלך לאדם אחר.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן קעא סעיף א שבכל חפץ או קרקע שלא ניתן לחלקו, לא יכול האחד לדרוש חלוקה באמצע השותפות.