רעוא דרעוין

שאלה:

שלום רב, מה עניין רעוא דרעווין בסעודה שלישית? מה למעשה צריך לעשות? שמעתי שרצוי לשיר שירים וגם לעשות חשבון נפש וכדאי להתפלל כגון על פרנסה או בנים. איך אפשר לעשות חשבון נפש כשאני מול אנשים אחרים במשפחה? האם זה חייב להיות בזמן הסעודה או שאפשר לפני הנטילה או אחרי ברכת המזון כאשר זה עדיין הטווח של זמן הסעודה (ממנחה גדולה ועד השקיעה). איך ייתכן שמותר להתפלל על פרנסה ובנים, הרי לא מתפללים על בקשות אישיות בשבת. והאם מותר בזמן זה להתפלל על כל דבר?

תשובה:

שלום וברכה

הנושא של רעווא דרעווין אינו עוסק במה אנחנו יכולים להשיג מבורא העולם לחשבון הבנק שלנו, שזה אכן לא נעשה בשבת בה לא מבקשים בקשות פרטיות, הענין הזה הוא יותר נוגע לתיקונים העצומים שנעשים בזמן זה בעולמות העליונים שהוא הנשגב ביותר בשבוע, כידוע מדברי האר"י שבשעה זו התיקונים מגיעים עד דיקנא דאריך. לכן מה שצריך הוא להתחזק באהבת ה' וביראתו, לא מתוודים על חטאים כי זה שבת, אלא אדרבה מתעוררים לדבקות בה' מתוך שמחה של מצוה כראוי ליום השבת, בדברי תורה מחזקים, זמירות שבת וכו'.