קללות מאדם לא כל כך בסדר…

שאלה:

שלום הרב רציתי לשאול בבקשה .. יש לנו בשכונה סכסוך שכנים בין הורי לבין משפחה אחרת מידי פעם, אנחנו מנסים לא להיגרר או לענות … כמובן שהסכסוך בין הורי למישהו מאחת השכנים אנחנו לא ממש קשורים {הכוונה הילדים } הבעיה שאותו אדם תמיד מקלל אותי ואת אחיי שאנחנו לא נתחתן לעולם אנחנו כרגע בשלב שידוכים ולא ממש מצליחים האם צריך לדאוג לזה או מה בדיוק ניתן לעשות במצב כזה ? {יש לציין שהסכסוך רק אם אדם אחד שגורם לבעיות .. שהוא באמת האדם הקשה ולא ממש ניתן לעשות בשלב זה שלום אותו אדם לפי דעתי לא ממש בסדר ב 100 אחוז } תודה רבה אשמח לתשובה

תשובה:

שלום וברכה

לא צריך להתייחס לקללות של אדם כזה. אלא שבלי קשר לקללות, באופן כללי יש לעשות הכל כדי להרבות שלום, ניתן לפתוח איתו את הנושא בשיחה נעימה, השיטה תמיד לבוא וליטול את כל האשמה עליכם, הוא צודק בהכל… לפעמים זה יוצא מצחיק שהצד השני מתחיל לומר: "לא, מה פתאום, אני לא הייתי בסדר", והשיטה היא "להתווכח", ולומר "לא נכון אנחנו יודעים שהיינו לא בסדר ומצטערים ובלי נדר מעכשיו…" אנשים רבים שנים בגלל מעט כבוד וחבל… אף אחד לא מרויח מזה…

בהצלחה רבה ובשורות טובות בקרוב!