הפחה בתפילה

שאלה:

שלום. שאלה בעניין קצת עדין, אבל תורה היא וללמוד אני צריך. כידוע, הפחה בתפילה אסורה. השאלה שלי היא האם דין זה אמור גם בהפחה ללא ריח רע. אם אני מתפלל תפילת 18 או קריאת שמע, ופתאום יוצאת הפחה ללא ריח רע, והתפללתי את המילים מתפילת 18, או מקריאת שמע תוך כדי ההפחה, האם אני צריך לחזור על תפילתי,? האם יצאתי ידי חובת 18 או קריאת שמע? בתודה

תשובה:

שלום וברכה

הפחה בתפילה אסורה גם כאשר אין ריח רע. לענין דיעבד לכאורה עיקר ההקפדה זה רק כשיש ריח רע, וגם בזה נחלקו הדעות ולא חוזרים על ברכות רק על קריאת שמע עצמה ללא ברכותיה, כיון שהיא רק פסוקים ואין בזה חשש ברכה לבטלה.

מקורות:

ראה כף החיים סי' עט ס"ק לט.