הכשרת מיחם לפסח

שאלה:

שלום וברכה! פעמים שבמשך השנה שמים מאכל חמץ על המכסה של המיחם כדי לחמם, האם ניתן להכשירו לפסח?והאם יש הבדל בדין אם המכסה עשוי מפלסטיק או מתכת?

תשובה:

  1. שלום וברכה
  2. המיחם החשמלי, אם לא מניחים עליו אף פעם חמץ, יש לנקותו באופן יסודי ולמלאות ולהרתיח ולשפוך. אם מניחים עליו לפעמים חמץ לחימום, יש לעשות לו הגעלה, למלא אותו עד שפתו ולהרתיח שיגלוש לסביבותיו, ולטבול במים המבעבעים גם את המכסה. מיחם פלסטיק קשה יותר להכשיר בלי החריצים והליכלוך המצטבר.
  3. הכי מהודר לרכוש מיוחד לפסח.