הכנסת התקן "בלרין" האם אסור אשה לבעלה

שאלה:

שלום וברכה, לגבי התקן תוך רחמי מסוג "בלרין", הרופא אמר שהקוטר של הצינורית הוא 3.2 מ"מ, ובהכנסה לא יצא דם. רציתי לשאול מאיזה שיעור של פתיחה נטמאים?

תשובה:

שלום רב.

הכנסת התקן תוך רחמי מטמאת את האשה אפילו לא ראתה דם, וכלשון חז”ל “אי אפשר לפתיחת הקבר בלא דם”. כלומר, עצם הכנסת ההתקן לתוך הרחם גורמת לפתיחת פי הרחם, ופתיחה זו מטמאת את האשה. העובי הזה מאוד משמעותי, גם המקילים לא הקלו אלא בהכנסת חפץ פחות מ19 מ"מ כל הדינים נוהגים במקרה זה, המתנת חמישה ימים וכן ההרחקות.

ערב טוב ומבורך.

מקורות:

ראה ס’ משמרת הטהרה חלק א עמוד מג. ראה נשמת אברהם חלק ב’ סי’ קצד סעי’ ד בשם הגרש”ז אוירבך והגרי”י נויבירט זצ”ל. לדעתם של יש להתיר עד עובי של 19 מ”מ [במקרה שלא ראתה דם].