הגעלת כלים – מגש גדול

שאלה:

שלום כבוד הרב מגש בשרי שנפל עליו חלב חם איך עושים את ההגעלה? תודה

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין שהבעיה שלך היא בגלל גודלו של המגש, זו אכן בעיה, אמנם הכלל הוא שבהגעלת כלים [בשונה מטבילת כלים] לא מעכב שהכל יהיה יחד בתוך המים, אפשר גם בזה אחר זה, אבל אם המגש רחב גם זו תהיה בעיה לעשות בבית, במידה ואכן המגש הוא כזה תמתין להגעלה של ערב פסח, אז יש בכל קרן רחוב דודי ענק שמגעילים בהם כלים ושם תוכל לבצע את זה.

תפרט כיצד נשפך החלב מאיזה כלי ומה היה חומו ונבדוק אולי לא חייבים הגעלה.