מדידה בחול המועד

שאלה:

בשעה טובה רכשנו דירה בצפון והיא כמעט לפני סיום בניה ורצינו לדעת האם מותר לנו בחול המועד פסח למדוד את הדירה ?

תשובה:

שלום וברכה

מדידה של סחורה וכדומה אסורה בחול המועד, משום שהוא דרך סחורה ומנהג של חול [ראה חול המועד כהלכתו פרק ח סעי' סג-סו ע"פ הבית יוסף סי' תקמג], אינני בטוח שגם כאשר אדם מודד בביתו שלא מול סוחר זה בכלל האיסור, לא מצאתי משהו מפורש, אבל לכאורה יש בזה בעיה. כמו כן אין לרשום בחול המועד, כך שהמדידה לכאורה חסרת תכלית. אמנם אם מדובר בדבר האבד, שאתם בין כך שם ואם תזדקקו לבוא במיוחד אחרי החג זה טירחה רבה – יש להקל, והכתיבה תעשה בשינוי.