האם מקום העבודה של הנתבע נחשב אחר הנתבע

שאלה:

הת"ת השייך לנתבע נמצא בעיר שעובד המורה התובע
הנתבע היה גם גר באותו העיר בו נמצא הת"ת אלא שלפני שנה הוא נפטר ובמקומו קמו, בנו, שגר בעיר התובע ןחתנו שגר בירושלים
היכן המקום שהולכין בו אחר הנתבע, מקום העבודה פלוס אחד הנתבעים, או אחר אחד הנתבעים שגר בעיר אחרת ורחוקה ממקום הת"ת

תשובה:

שלום וברכה,

ישנם כמה טעמים שיוכל התובע לכפות את הנתבע לדון בעיר של התובע.

  1. כאשר הנכסים של הנתבע או ההלוואה נעשה במקום של התובע. ראה שו"ת רשב"א חלק ב סימן שדמ. מהרשד"ם סו"ס קג. וישועות ישראל סימן יד אות ג.
  2. כאשר היה הנתבע דר בעיר התובע ועבר לדור בעיר אחרת. ראה במקורות לעיל.
  3. כאשר העסק שדנים עליו במקום התובע. דברי מלכיאל ח"ג סימן קסז.
  4. או שהנתבע מגיע לעיר של התובע. רמ"א סימן יד סעיף א.

בהצלחה.

מקורות:

ראה בספר סדר הדין פרק ב סעיף כד.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. בתשובה השבתי שאין זכות לנתבע לדון בעירו אלא צריך לבוא ולדון בעיר התובע מאחר והמוסד נמצא בעיר התובע. וכן פסקו בביה"ד ברחובות. ברוך השם שכוונתי.