תפילה לנשים

שאלה:

שלום. לגבי חיוב נשים בתפילה- 1. האם מותר לי לסמוך על המתירים תפילה אחת ביום? ואם כן- אני צריכה "לספור" מהערב (ערבית, שחרית, מנחה)? או מהבוקר (שחרית, מנחה ערבית)? 2. אני מחוייבת בתפילה אחת ביום או בתפילת עמידה אחת ביום? אם בתפילת עמידה- אני יכולה פשוט לפתוח את הסידור בשמונה עשרה ולהתפלל או שצריך להגיד כמה פרקים לפני? אשמח שתעשו לי קצת סדר.. תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

למנהג בני ספרד די בתפילה אחת ביום, אבל למנהג בני אשכנז אשה חייבת שחרית ומנחה כמו הגברים, ואין היתר להבטל מכך, ראה משנה ברורה בסי' קו בהרחבה. תפילה אחת ביום הכוונה לענין השמונה עשרה, שיהיה או בבוקר או במנחה, אבל לא בערבית. ברכות השחר נשים חייבות כאנשים בכל מקרה.

למעשה כדאי מאוד להתפלל היטב גם מעבר לחיוב, הרי התפילה היא לשוחח עם בורא עולם, זו זכות עצומה שמי מחפש להפטר ממנה…

חישבי על כך.

שבוע טוב ומבורך.