איסוף כספים לישיבה בקניונים

שאלה:

שלום! בעקבות קשיים כלכליים גדולים נאלצת ישיבתנו לגייס כספים, ולשם כך הצליח המנכ"ל לסדר לנו אפשרות לעשות זאת ממספר קניונים למשך תקופה מסוימת, היינו שמספר בחורים מהישיבה (לפי משמרות) ילכו ויאספו כספים מדוכן בקניון, ויקבלו על כך שכר לפי שעות. דבר זה עשוי לכסות גירעון משמעותי, ולייצב את מצב הישיבה. אולם שתי בעיות כרוכות בכך: אחת, הבעייה הצניעותית הקיימת בקניונים. ושתיים, ביטול תורה. עקב כך הועלתה הצעה להציע את העיסוק בזה לדתיים צעירים יותר שפחות מקפידים על קיום ההלכות כהלכות צניעות, ולא מרבים בלימוד תורה במהלך היום. ההצעה נומקה גם בכך שאותנו מחנכים רבות לשמירת עיניים וכו', ושליחה למקומות כאלה תיראה כפגיעה בחינוך, ואילו הם כרגע פחות חיים את החינוך הזה. בנוסף כאמור, הם לא בישיבה כרגע ואינם מפסידים בכך סדרי לימוד. האם מותר להתחלף איתם? אגב, המקור עליו הסתמכו בישיבתנו לשליחתנו למקומות אלה הוא שליחי חב"ד שלשם זיכוי הרבים מופיעים במקומות הנ"ל.

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בצער גדול מה שנעשה בישיבתכם, ואני אומר בצורה הכי ברורה, חלילה וחס להעמיד נערים צעירים לאסוף כספים בקניונים ומקומו לא צנועים עבור הישיבה, לא אתם ולא נערים אחרים!! חלילה וחס, ומי שחושב שבורא העולם ישלח לו את עזרתו בצורה הזו, אינו אלא טועה טעות מוחלטת, ותמהני ממתי מנכ"ל ישיבה מקבל החלטות רוחניות… תיגשו לראשי הישיבה ולרבניה ותביעו מחאה נמרצת וחוסר הסכמה מוחלט לשיתוף פעולה עם מעשה כזה. אינני יודע אם בכלל נכון לשלוח את הבחורים לאסוף כסף לישיבה, אבל ודאי שרק במקומות חרדיים לגמרי שאין חשש מכשול כלל וכלל. ולהחטיא אחרים זה ודאי לא פתרון.

תעמדו על עקרונות הדת.

שבת שלום ומבורך.