תנור פירולטי – בשר וחלב ופסח

שאלה:

שלום רב. האם מותר להשתמש בתנור פירוליטי לבשרי ולחלבי טץוכן להכשירו לפסח? או שעדיף להחמיר לקנות 2 תנורים? תודה

תשובה:

שלום וברכה

קיים בשוק תנור פרוליטי שמגיע לדרגת חום גבוהה [900 מעלות פרנהייט], שזה מעל 500 צלזיוס, ואם מכשירים את התנור בתכנית הניקוי הזה, מותר להשתמש בו בפסח. לגבי בשר וחלב זה לא רלוונטי, כי ההכשרה היא לא משהו קצר טווח שנעשה כל יום, מפעילים כמה שעות וזה תהליך שלם שגם לא בריא לתנור, זה עושים רק פעם בזמן רב ולא יועיל לנושא של בשר וחלב.

נימוק

גם לדעת המחמירים שאינם מכשירים תנורים בפסח, משום שאינו מגיע לדרגת חום של ליבון חמור, מכל מקום בתנורים אילו שמגיעים לדרגת חום הנ”ל דינו כליבון חמור, ומותר לכתחילה להשתמש עם זה בפסח. [דעת הגר”מ פיינשטיין זצ”ל שחום של ליבון חמור הוא 700 מעלות פרנהייט].