תוספת בניה מעל שכן

שאלה:

השכן מקומה ראשונה עשה תוספת בניה והוסיף 2 חדרים. אני גר בקומה שניה. מאז שקניתי את הדירה הוא אמר לי אם אתה רוצה לבנות מרפסת ולסדר את הגג ככה שלא יהיו לו נזילות ונזק אין לו שום בעיה. עכשיו אחרי שנתיים החלטתי לעשות מרפסת על הגג שלו הקשתי בקשה לאישורים בעיריה והוא התנגר די הוא טען שהוא רוצה כסף. אם מהתחלה הייתי יודע שהוא רוצה כסף הייתי מדבר שואל כמה הוא רוצה ועל מה הוא רוצה ואז הייתי עושה חושבים אם בכלל ללכת ותלהתחיל תהליך ארוך ויקר שכזה. קיבלתי את האישורים מהעיריה והתחלתי לעשות את התוספת של המרפסת יצקנו קרמיקה והתהליך לקראת סיום. השאלה שלי היא כזאת האם אני צריך על פי ההלכה לשלם לו משהו עבור זה שאני עשיתי תוספת של המרפסת ועוד שבהתחלה הוא היה מאוד חיובי ורצה שאני אעשה את זה ולא התנגד ולא הזכיר שום דבר בנוגע לכסף.!?

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר אתה בונה מעל הרחבה של השכן, אתה נהנה מההרחבה שהוציא. ולכן אתה צריך להשתתף איתו חצי מהיציקה של התקרה שלו שמשמש עבורה לרצפה. ולהשתתף מעט בעמודים. ואינך חייב להשתתף בכל הוצאות הבנייה שבנה, אלא בתקרה שלו שמשמש לך כרצפה.

בהצלחה.