לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

יום הזכרה של השנה באדר שנה מעוברת

שאלה:

אמי נפטרה בכ"ט באדר תשע"ח רציתי לדעת מתי צריכים לעשות את הזכרה של שנה?

תשובה:

שלום וברכה

למעשה נזכרת קצת באיחור לשאול שאלה זו, שכן למנהג בני אשכנז עושים זאת לכתחילה באדר א'… אמנם אם אתם ספרדים אכן הזמן בדרך כלל הוא בכ"ט באדר ב', אבל בשנה הראשונה למנהג הספרדים עיקר הזמן הוא בסיום ה12 חודש שזה היה כבר באדר א', ומכל מקום כיון שלא עליתם בזמן הראוי לכתחילה ודאי חובה לעלות בכ"ט אדר ב', וכיון שזה יוצא ביום שישי, יש לעלות לקבר לפני חצות היום.

בשורות טובות.