מכירת חמץ במלון לצורך מימונה

שאלה:

שלום לכבוד הרב רציתי לשאול לגבי מלון גדול, שרוצה לארגן מימונה במוצאי פסח, האם מותר לו להכין את כל מצרכי החמץ ולאחסן אותם לפני החג , ולמכרם על ידי מכירת חמץ לגוי כדת וכדין, ולהוציא אותם לאחר החג כדי להציע את זה לאורחים לכתחילה?

תשובה:

שלום וברכה

הנושא של מכירת חמץ תקף בהלכה כאשר הוא נעשה כדת וכדין ואין כל בעיה, אני גם מניח שאנשי המלון שיקבלו חמץ במוצאי פסח יבינו שזה לא נעשה עכשיו מיד, אבל יש לתאם עם הגוף המכשיר אם זה מקובל עליהם. כמובן יותר מהודר למכור קמח בלבד שהוא רק ספק חמץ ולהכין הכל במוצאי פסח אם זה אפשרי.

אני הייתי מצפה מהמלון אילו הייתי שוהה בו, שיהיה כתוב באופן בולט מעל הבר שהמוצרים נעשו לפני פסח ונמכרו במכירת חמץ, כך אדע אם אני רוצה להחמיר על עצמי ולהמנע מאכילתם או לא. לטעמי זה גילוי נאות וחשוב מאוד.