כשרות

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים,

האם מותר להשתמש בעלים ועשבים (נענע, שיבא, פטרוזיליה, חסה וכו') רגילים ללא כשרות השגחה בנושא חרקים כאשר מכינים מהם שייק?
אם כן, האם צריך להשרות אותם לפני במלח או סבון, ולכמה זמן?

מה בנוגע לפירות קפואים (אוכמניות, חמוציות, פירות יער וכו').

תודה רבה וכל טוב.

תשובה:

שלום וברכה

אין להשתמש כלל, הם מוחזקים כנגועים לגמרי וגם לא ניתן לדעת מאה אחוז שהכל נטחן.

פירות קפואים ללא השגחה יש בהם חרקים קפואים…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. קשה לי להאמין שיש תשובה אחרת, אולי אנמק יותר ויובן:
    בדבר שיכול להעשות ממש קמח, כך שודאי לא ישארו חרקים שלמים, יש להקל בדבר שאינו מוחזק כנגוע, אף שמצוי בו נגיעות [למשל קמח חיטה]. דבר שמוחזק כנגוע כמו ירקות עלים, או אינו נטחן לגמרי כמו ירקות עלים [שני החסרונות קיימים] אין לסמוך על טחינה וגם אסור לטחון מחמת הדין שאין מבטלים איסור לכתחילה.
    ראי כאן כמה תשובות מפורטות בענין זה
    http://din.org.il/?s=%D7%98%D7%97%D7%99%D7%A0%D7%AA+%D7%99%D7%A8%D7%A7%D7%95%D7%AA+%D7%AA%D7%95%D7%9C%D7%A2%D7%99%D7%9D